04.12.2015 | Forskning

Depressions-ramte bliver unødigt indlagt for fysisk sygdom

På baggrund af data fra fem millioner danskere peger forskere fra Aarhus Universitet nu på, at mennesker med depression oftere end andre bliver indlagt og genindlagt for fysiske sygdomme, selv om det måske kunne være undgået.

13.11.2015 | Forskning

Børns tab af forældre fordobler selvmordsrisiko

Nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at det kan have voldsomme konsekvenser senere i livet, hvis man mister en mor eller far, inden man fylder 18 år. Mere end 7,3 mio. mennesker fra Danmark, Sverige og Finland indgår i studiet, der har fokus på den største konsekvens: selvmord.

Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at kvinder, som udvikler psykiske problemer efter en fødsel, generelt henvender sig oftere til deres egen læge - også lang tid før graviditeten. Det giver nye muligheder for tidlig opsporing af de mest sårbare kvinder.

12.08.2015 | Forskning

Kontaktmønstret til lægen kan afsløre spirende fødselsdepression

De fleste mødre er psykisk sårbare i tiden efter en fødsel. Nogle få udvikler psykisk sygdom – og de tidligste tegn er hyppig kontakt til egen læge. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet.

Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at den sociale ulighed også slår igennem på diabetesområdet, for her er dødeligheden dobbelt så stor hos mennesker med lavt uddannelses- og indkomstniveau.

11.06.2015 | Forskning

Social ulighed påvirker dødeligheden af diabetes

Mange rammes af diabetes, men dødeligheden er højest hos diabetikere med kort uddannelse og lav indkomst. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet.

23.04.2015 | Forskning

Diabetes kombineret med depression fordobler risiko for demens

Godt 2,4 mio. danskeres data ligger bag det første studie, der påviser en fordoblet risiko for at udvikle demens, hvis man samtidig lider af depression og diabetes. Aarhus Universitet står bag studiet sammen med University of Washington. Og tallene har overrasket forskerne.

Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at infektion kan være en del af forklaringen på, hvorfor mennesker med psykiatriske lidelser generelt lever et kortere liv end andre (foto: Colourbox).

11.03.2015 | Forskning

Infektion kan forklare overdødelighed hos psykisk syge

Infektion kan være en af grundene til, at personer med svære psykiatriske lidelser generelt lever kortere end andre. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet.

Den praktiserende læges rolle som tovholder for mennesker med både fysiske og psykiske lidelser debatteres i bogen ”Fysisk helbred blandt psykisk syge”, som udkom i slutningen af oktober 2014 (foto: Colourbox).

01.12.2014 | Udgivelse

Ny bog: Fysisk helbred blandt psykisk syge

Et nyt opslagsværk stiller skarpt på psykisk syge menneskers fysiske helbred. Forskere fra Aarhus Universitet bidrager med et afsnit om den praktiserende læges særlige rolle for den multisyge patient.

Gravides brug af epilepsimedicin kan påvirke fostrets vækst, viser et nyt studie fra Aarhus (foto: Colourbox)

20.11.2014 | Forskning

Epilepsimedicin kan give mindre børn

Aarhus-forskere har undersøgt, om gravides brug af epilepsimedicin påvirker fosterets vækst. Studiet viser, at der er forskel på, om medicinen tages mod epilepsi eller mod anden sygdom.

Foto: Colourbox.

16.11.2014 | Videnudveksling

Sorgramte forældre risikerer at blive psykisk syge

Sorgen over tabet af et spædbarn kan udvikle sig til en psykisk sygdom. Sundhedsvæsenets syn på mennesker i sorg er forfejlet, siger AU-forsker. Læs artiklen på Politikens hjemmeside.

Forbruget af epilepsimedicin hos gravide danskere er steget gennem de seneste år. Aarhus-forskere har nu undersøgt, om brugen øger risikoen for at miste det ufødte barn (foto: Colourbox).

10.11.2014 | Forskning

Øger epilepsimedicin risikoen for spontan abort?

Kvinder med epilepsi tager ofte medicin for at undgå anfald. Men er medicinen skadelig for fostret, hvis man bliver gravid? Det har et nyt studie fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital nu undersøgt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 28

1 2 3 Næste