Nyheder

Nyheder

Nyhedsarkiv

De fleste regioner har forløbsprogrammer for kroniske sygdomme. Men hvilke praktiserende læger vælger at deltage? Det har en gruppe forskere fra Aarhus Universitet undersøgt (foto: Colourbox).

31.10.2014 | Forskning

Flere faktorer spiller ind for praktiserende lægers deltagelse i forløbsprogrammer for kronisk sygdom

Mange kroniske sygdomme har særlige forløbsprogrammer. Men hvilke praktiserende læger vælger at deltage i projekter, som skal forbedre kvaliteten af kronikeromsorgen i almen praksis? Det undersøger et nyt studie fra Aarhus Universitet.

Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at diabetes koster mange leveår for danskere med svære psykiske lidelser.

02.05.2014 | Forskning

Diabetes koster leveår for psykisk syge

Diabetes koster mange leveår for danskere med svære psykiske lidelser. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet.

Psykisk belastning øger risikoen for hjerte-kar-relaterede dødsfald hos diabetikere, viser ny forskning.

05.03.2014 | Forskning

Depression og diabetes øger risikoen for hjerte-kar-sygdom

Psykisk belastede diabetikere har en markant højere risiko for at få hjerte-kar-sygdom og en højere dødelighed end personer med diabetes uden psykisk belastning. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet.

Danskerne er ikke blevet mere deprimerede, viser nye tal.

11.02.2014 | Forskning

Danskerne er ikke blevet mere deprimerede

Danske læger beskyldes ofte for at være for hurtige til at dømme depression og ordinere antidepressiv medicin på for løst et grundlag. Men nye tal viser, at lægernes foretrukne diagnostiske værktøj næppe over­vurderer depression, og at det er de mest deprimerede danskere, der får mest medicin.

Tidligere forskning har peget på, at antipsykotisk medicin begrænser skaderne efter slagtilfælde, men hypotesen kan ikke bekræftes i et nyt studie.

09.01.2014 | Forskning

Antipsykotisk medicin øger ikke overlevelsen efter slagtilfælde

Hvert år rammes 15.000 danskere af et slagtilfælde. Mange dør af det - eller af de følgevirkninger, som skaderne på hjernen giver. Tidligere forskning har antydet, at antipsykotisk medicin kan begrænse skaderne, men det kan ikke bekræftes i et nyt studie fra Aarhus Universitet.

Mennesker med skizofreni lever et kortere liv end andre, viser et nyt registerstudie fra Aarhus Universitet.

04.12.2013 | Forskning

Skizofreni skærer tyve år af livet

En af de alvorligste psykiske lidelser er skizofreni. Mange ramte lever et markant kortere liv end andre dele af befolkningen, viser et nyt registerstudie fra Aarhus Universitet.

Mange psykisk syge får for lidt medicin - og det koster dem flere år af livet.

19.11.2013 | Forskning

Psykisk syge får for lidt hjerte-kar-medicin

Vi hører tit, at danskerne får meget medicin. Et nyt studie fra Aarhus Universitet tyder nu på, at mange psykisk syge får for lidt medicin - og det koster dem flere år af livet.

Foto: Colourbox

15.11.2013 | Forskning

Sygdom i sindet gør kroppen syg og livet kortere

Psykisk syge har tit fysiske sygdomme og lever kortere end andre. Denne ulighed er steget gennem de seneste årtier. En forskergruppe ved Aarhus Universitet ser nærmere på det komplekse samspil mellem psykisk og fysisk sygdom, hvor den praktiserende læge spiller en helt særlig rolle.

06.11.2013 | Forskning

Få styr på blodtrykket med din Ipad

Danskere, der måler blodtrykket derhjemme, kan nu sende resultaterne direkte fra lænestolen til lægen via iPad, pc eller smartphone. Det giver mere præcise tal og bedre muligheder for målrettet behandling.

Foto: Colourbox

16.10.2013 | Forskning

Hvordan behandler vi bedst flere samtidige sygdomme?

Mange mennesker lider af mere end en sygdom. Alligevel ved vi meget lidt om, hvordan vi bedst behandler den voksende gruppe af patienter med flere samtidige kroniske lidelser. Nye studier skal vise vejen frem for multisygdom, som i dag er en af de største udfordringer i sundhedssektoren.

Viser resultater 11 til 20 ud af 24

Forrige 1 2 3 Næste